Tips & FAQ

Freeware
Her kan du finde svar på de mest almindelige problemer og spørgsmål samt forskellige tips til den daglige brug af WebWriter.
Freeware
Hvis du har problemer, så start med at tjekke WebWriters hjælpefil. Den åbner du ved at taste F1.
Freeware
Finder du ikke svaret, og har du en betalt version af WebWriter, ydes 3 måneders teknisk support. Klik her for at udfylde en supportformular.
 1. Knapperne i værktøjslinien ser mærkelige ud
  Fejlen er rapporteret bl.a. i forbindelse med Diamond-grafikkort. Problemet løses ved at opdatere grafikdriveren.
 2. Mine projekter er væk
  Projekter gemmes i WebWriter-biblioteket i en fil, der hedder projekt.wwp. Hvis den er blevet slettet, laver WebWriter selv en lille en ca. 20 byte. Du overskriver blot denne projekt.wwp med projekt.wwp fra din sidste backup.
 3. Jeg vil kunne vælge flere skrifttyper
  Vælg Indstillinger... i menuen Funktioner. Gå til fanebladet HTML-faciliteter og fjern krydset i "Brug Webfontliste". I stedet for at få dialogboksen med de "websikre" skrifttyper, får du alle skrifttyper på din computer. Vær opmærksom på, at brugeren ikke nødvendigvis har de skrifttyper, du har på din maskine.
 4. Jeg vil kunne vælge flere farver
  Vælg Indstillinger... i menuen Funktioner. Gå til fanebladet HTML-faciliteter og fjern krydset i "Brug Webfarvedialogboks". I stedet for at få dialogboksen med de "websikre" farver fra Netscapepaletten, får du Windows standardfarvedialogboks. Vær opmærksom på, at brugeren ikke nødvendigvis ser de farver, du ønsker, når du bruger farver fra standardfarvedialogboksen.
 5. Jeg vil vælge farver ved at skrive farvekoder
  Det kan du gøre i Windows standardfarvedialogboks. Se forrige punkt.
 6. Hurtigt skift mellem farvedialogbokse
  Du har sat WebWriter op til at bruge Webfarvedialogboksen, men står i dialogboks og skal lige bruge Windows' standardfarvedialogboks. Hold SHIFT nede mens du klikker på farvedialogknappen.
 7. Brugerkoder skal bevare tastaturgenvej
  Brugerkoder oprettes i HTML-kodeboksen (i menuen Vis). Brugerkoderne placeres i menuen Indsæt og tildeles genvejene Ctrl+1 til Ctrl+9 i den rækkefølge, de står i HTML-kodeboksen. Man kan flytte rundt på brugerkoderne med pileknapperne, så koderne får den tastaturgenvej, man ønsker.

  Hvis man sletter en brugerkode, man ikke bruger mere, rykker de nedenstående op og skifter alle genvejstast. Derfor skal man lade være med at slette en brugerkode, selvom man ikke bruger den mere. I stedet lader man den være, indtil man har noget nyttigt at erstatte den med. Derved bevarer de øvrige koder deres placering i menuen og (dermed også) deres genveje.

 8. Har du noget Java-kode, du ofte bruger...
  ...kan du lægge den ind i WebWriters HTML-kodeboks, såfremt den ikke overstiger 256 tegn. Klik på 'Tilføj' i HTML-kodeboksen og indsæt Java-koden i feltet 'Startkode' og lad 'Slutkode'-feltet stå tomt.
 9. Har du flere browsere installeret...
  ...og vil gerne se dit dokument i den første på listen uden at skulle vælge den fra menuen? Hold Shift-tasten nede, mens du klikker på "Åbn i browser"-knappen (eller tast Shift+F11).
 10. Vil du ændre en font eller en farve eller...?
  Det nemmeste er at højreklikke i HTML-koden. Så dukker den relevante dialogboks op. Boksen viser de aktuelle indstillinger på forståeligt dansk og med supplerende hjælpetekst. Du kan let foretage de ændringer, du ønsker.
 11. Har du en .zip-fil eller en .exe-fil, der skal kunne downloades fra din hjemmeside?
  Træk filen fra Webwriters Filhåndtering og slip den på ønskede plads i dit dokument. WebWriter laver den nødvendige kode.
 12. Synes du også, det er svært at se, hvad der står her: Æd, sø & lån*?
  Slip af med de ulæselige æ, ø og å -koder i gamle .sww- og .htm-dokumenter ved at importere .htm-filen i WebWriter (dobbeltklik på .htm-filen i WebWriters Filhåndtering).
  Når du gemmer, så vælg 'Filer, Gem med ÆØÅ-koder', så konverterer WebWriter til de internationale koder i .htm-filen.
 13. Har du en tekst, som du gerne vil have stillet op i punktform?
  Marker teksten, højreklik og vælg 'Opret punktopstilling', så indlæser WebWriter linierne i Punktopstillings-dialogboksen. Du kan så tilføje flere linier og bestemme hvilken slags punkttegn, der skal bruges.
 14. Glemmer du også at opdatere datoen, når du har ændret et dokument?
  Brug WebWriters AutoDato-funktion (slås til under 'Funktioner, Indstillinger, Diverse').
  Hvis nogle dokumenter ikke skal indeholde en opdateringsdato, så svarer du nej, første gang WebWriter spørger, om der skal indsættes en AutoDato. Så bliver du ikke spurgt næste gang, du gemmer dette dokument.
 15. Er der en fil, du lige vil tjekke ud?
  Du kan åbne alle filer, som er associeret til et program, fra WebWriters Filhåndtering, ved at dobbeltklikke på filen.
 16. Vil du gerne indsætte et billede i dit dokument hurtigt?
  Træk grafikfiler, lydfiler og HTML-dokumenter fra WebWriters Filhåndtering og slip dem på ønskede plads i dit dokument. WebWriter laver den nødvendige kode.
 17. Ved ALLE fejl
  - Tjek at du har den nyeste version af WebWriter. - Tjek at du har den korrekte version af VCL30.DPL liggende i Windows' System-mappe. Højreklik på filen, vælg Egenskaber og klik på fanebladet Version. Det skal være version 3.0.5.93.
Installation

 1. Jeg får en fejlmeddelelse under installationen?
  Du skal lukke alle programmer, før du installerer - også småprogrammer, der ligger i ikonbakken.
*Æd, sø & lån = Æd, sø & lån.
WEBWRITER

Brugere hjælper brugere

Q og A's om Stone's best WebWriter - Danish site
www.image.dk/ ~webforum/
Shareware
HTML

HTML - principper og praksis

W3C fastlægger HTML-standarden. Her kan du finde en gennemgang af alle HTML-elementer og -attributter.
www.w3.org
Shareware
Her er et par danske sider, som indeholder lektioner og gode råd:
 • Hylke HTML-lektioner
 • BeBob's HTML-lektioner
 • Stone's WebWriter
  TYPOGRAFIARK

  Den officielle CSS-standard

  W3C fastlægger standarden for Cascading Style Sheets (typografiark). Her kan du finde en gennemgang af alle CSS-egenskaber.
  www.w3.org
  Stone's WebWriter
  JAVA-SKRIPT

  En guide til Java-skript

  Java-skript er udviklet af Netscape. På Netscapes hjemmeside kan du finde detaljeret gennemgang af skriptsproget og dets anvendelse. JavaScript Guide
  JavaScript Reference
  Stone's Software
  Stone's Software ©1996-2000 Steen Hjelmstrand